Biocé geeft je 5 tips voor natuurlijke huidverzorging om in de winter jouw huid ook te laten stralen.

In de winter heeft je huid het zwaar. De weersomstandigheden zijn in de koude seizoenen niet erg vriendelijk voor de huid, maar ook onze douchegewoontes zijn meestal niet al te gunstig. In dit blog geven we je vijf tips voor natuurlijke huidverzorging in de winter.

1. Drink veel water

Dit is natuurlijk eigenlijk het hele jaar door regel 1 voor een natuurlijke huidverzorging, maar in de winter vergeten veel mensen goed te blijven drinken, doordat ze minder dorst hebben. In de winter is de lucht een stuk droger dan in de zomer en bovendien wordt er binnen vrijwel altijd gebruik gemaakt van verwarming of airconditioning. Deze zorgen ervoor dat je huid snel uitdroogt. Door voldoende te drinken blijft je huid beter gehydrateerd en dus elastischer. Een gezonde, goed gehydrateerde huid is minder vatbaar voor gevoeligheden dan een droge huid.

2. Douche niet te heet en niet te lang

Hoe lekker het ook is om ’s ochtends wakker te worden onder een stomend hete douche (of nog even ’s avonds voor het slapen gaan op te warmen onder het warme water), zorg ervoor dat je je douchewater nooit heter maakt dan 37 graden. Heet water droogt de huid snel uit en maakt hem ook gevoeliger. Wanneer je huid na het douchen onder de rode vlekjes zit is dit een teken dat je het water de volgende keer iets kouder moet zetten... Ook te lang douchen is niet goed voor de huid. Hierdoor verliest de huid te veel van de kostbare beschermlaag die in de wintermaanden al minder dik is. Minder is meer geldt het devies voor natuurlijke huidverzorging.

3. Gebruik natuurlijke, olieachtige, hydraterende producten

Aangezien de huid in de winter extra gevoelig is, is het zeker in deze tijd aan te raden gebruik te maken van natuurlijke verzorgingsproducten. Synthetische ingrediënten veroorzaken sneller irritatie door de dunnere beschermlaag van de huid. Kies daarom voor natuurlijke huidverzorging voor doucheproducten zonder SLS (sodium laureth sulfaat) en natuurlijke geurstoffen.  Kies vooral voor olieachtige, hydraterende producten, die de huid’s winters beter hydrateren en een vettig beschermlaagje aanleggen op de huid. Hierdoor heeft de huid tijd om de ‘voedingsstoffen’ op te nemen en worden ze niet alleen weggespoeld.

Bij Biocé vind je een ruim assortiment aan 100% natuurlijke doucheproducten voor heerlijke, natuurlijke huidverzorging.

4. Smeer na het douchen een vettige bodylotion

Aangezien de huid door het douchen een gedeelte van de natuurlijke, vette beschermlaag verliest, is het verstandig na het douchen de huid grondig in te smeren met een vettige bodylotion of bodybutter. Besteed extra aandacht aan de (irritatie)gevoelige plekken zoals ellebogen en knieholtes.

Biocé: geef je huid een vitamineboost met honing - natuurlijke huidverzorging

5. Gebruik (producten met) honing

Honing is een ontzettend veelzijdig middeltje om de huid goed te hydrateren en te voeden. En het werkt ook nog eens antibacterieel. Je kunt allerlei natuurlijke verzorgingsproducten met honing vinden, maar je kunt er ook zelf diverse maskertjes en scrubs van maken om je huidverzorging mee te boosten. Pure (biologische) honing een kwartiertje op je gezicht laten is al voldoende om je gezicht heerlijk zacht te krijgen.

Wat is jouw tip voor natuurlijke huidverzorging in de winter?