Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

Er zitten geen producten in de winkelwagen.

Labels en keurmerken

Biocé. Natuurlijke verzorgingsproducten. Schoonheid uit de natuur.

Biocé: aangetoond vertrouwen dankzij de vele labels en keurmerken

Alleen de beste ingrediënten zijn goed genoeg voor de merken van Biocé. De producten van Cosmo Naturel en C'BIO zijn ontwikkeld met in acht neming van de regels en standaarden van diverse keurmerken voor natuurlijke en biologische cosmetica. De producten voldoen aan de strenge richtlijnen van:

Nature et Progrès

Nature et Progrès Nature et Progrès is een Frans natuurlabel dat al sinds 1964 hét keurmerk is voor onder andere biologische cosmetica. Het is niet alleen het oudste label, maar ook een van de strengste labels. Producten die het Nature et Progrès label mogen dragen voldoen aan zeer hoge eisen. Deze eisen zijn in 2010 nog eens flink aangescherpt, waardoor het gebruik van oppervlakteactieve sulfaten, ammonium lauryl sulfaat en kokos sulfaat nu ook verboden zijn.

Het Nature et Progrès label geeft aan dat de productie van producten op milieuvriendelijke manier plaatsvindt en dat de producten voldoen aan de voorwaarden van biologische landbouw. Bovendien spelen dierenwelzijn, seizoensgebondenheid en biodiversiteit een belangrijke rol. De producenten van grondstoffen zijn zo veel mogelijk lokale, kleinschalige boeren. Zij worden gestimuleerd om de producten zoveel mogelijk te verwerken en te verkopen op hun eigen boerderij.  De producten moeten  voldoen aan strenge fairtrade eisen, zodat boeren een eerlijke prijs voor hun arbeid en producten krijgen. Producenten moeten voor langere tijd voor meer dan 70% van hun totale productie aan bovenstaande eisen voldoen om in aanmerking te komen voor het Nature et Progès label.  

Ecocert

Cosmo Naturel en C'BIO voldoen aan het EcoCert keurmerkHet Ecocert keurmerk wordt afgegeven voor milieuvriendelijke cosmetica. Producten die het Ecocert keurmerk dragen bevatten natuurlijke ingrediënten afkomstig uit biologische landbouw. Om aan het Ecocert keurmerk te voldoen moeten producten voor minimaal 95% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong bestaan. Ecocert gedoogt het gebruik van een klein percentage synthetische conserveringsmiddelen en geurstoffen. Bovendien moeten de producten ook bij Ecocert voldoen aan fairtrade eisen. 

 

Demeter

Cosmo Naturel en C'BIO voldoen aan het Demeter keurmerkProducten die aan het Demeter keurmerk voldoen, voldoen aan de eisen van de biodynamische landbouw. Dat betekent dat de producten niet alleen biologisch zijn: biodynamisch gaat een stap verder op het gebied van bedrijfsvoering. Daarnaast gelden strenge regels rond het gebruik van ingrediënen, bewerking, milieu, teelt, conservering en diervriendelijkheid.

 

BDIH

Cosmo Naturel en C'BIO dragen het BDIH LabelHet BDIH label is een Duits label dat wordt toegekend aan cosmetica die uitsluitend uit natuurlijke ingrediënten bevatten. Het BDIH  De ingrediënten moeten, voor zover mogelijk, biologisch zijn. Dierlijk welzijn staat centraal: deze producten zijn dierproefvij en mogen geen ingrediënten bevatten die verkregen zijn na de dood van een dier. Gebruik van synthetische stoffen, paraffine en aardolie is volgens het BDIH label niet toegestaan. 

 

ECEAE

Cosmo Naturel en C'BIO voldoen aan het ECEAE keurmerkDe ECEAE is een internationale stichting die zich inzet voor het welzijn van (proef)dieren. Het ECEAE keurmerk - met een herkenbaar konijn als logo -  wordt toegekend aan producten die geheel dierproefvrij zijn. Naast het eindproduct dienen echter ook alle gebruikte ingrediënten dierproefvrij te zijn.

 

NATRUE


Cosmo Naturel en C'BIO voldoen aan het NATRUE keurmerkHet NATRUE keurmerk stelt eisen aan de minimale hoeveelheid natuurlijke en biologische producten van natuurlijke cosmetica. De producten mogen uitsluitend natuurlijke en natuurverwante ingrediënten bevatten. NATRUE werkt met een beoordeling in een aantal sterren om de minimale hoeveelheid natuurlijke en biologische ingrediënten per product aan te geven. Een ster geeft hierbij aan dat een product uitsluitend natuurlijke en natuurverwante ingrediënten bevat. Twee sterren geeft aan dat een product minimaal 70% uit biologische ingrediënten bevat. Drie sterren is de beste beoordeling en geeft aan dat een product minimaal 95% biologische ingrediënten bevat.

 

Agriculture Biologique

Cosmo Naturel en C'BIO dragen het Agriculture Biologique natuurlabelHet Franse Agriculture Biologique natuurlabel wordt toegekend aan producten die afkomstig zijn van biologische landbouw. Bij biologische productie worden er hoge eisen gesteld. Er mogen geen kunstmatige meststoffen of chemische pesticiden worden gebruikt. Gewassen mogen niet genetische gemodificeerd worden en er wordt veel aandacht besteed aan dierenwelzijn en milieu.

 

CosmeBIO

Cosmo Naturel en C'BIO voldoen aan het CosmeBIO keurmerkHet CosmeBIO keurmerk is een keurmerk voor biologische cosmetica. Het keurmerk geeft aan dat een product een (natuurlijk) cosmetisch product is, dat voldoet aan de strenge eisen. Een product moet voor minimaal 95% uit natuurlijke ingrediënten bestaan, of uit ingrediënten uit natuurlijke bronnen. De ingrediënten van een product moeten voor minimaal 95% van de plantaardige afkomstig zijn uit biologische landbouw. Daarnaast moet minimaal 10% van het totale product bestaan uit ingrediënten afkomstig uit biologische landbouw. Een product mag geen ingrediënten bevatten die van dierlijke afkomst zijn, met uitzondering van honing en melk etc. En de producten moeten geheel dierproefvrij zijn. 

 

EU Ecolabel

Cosmo Naturel en C'BIO dragen het EU Ecolabel

Het EU Eolabel is een Europees milieukenmerk met als doel duurzame productie van non-food producten te stimuleren. De totale productie van producten moet duurzaam zijn. Niet alleen de grondstoffen en het product zelf moeten duurzaam en milieubewust worden geproduceerd, maar ook de verpakking en de logistiek moeten op duurzame wijze plaatsvinden en zo min mogelijk belastend zijn voor het milieu. 

 

Bij Biocé staan de mens en de natuur centraal naast elkaar. De producten van C’BIO, Cosmo Naturel en VEDIQ worden op verantwoorde wijze gecreëerd en schaden in geen enkele vorm mens en natuur.

Google+