Biocé legt uit wat de voordelen zijn van honing voor je huid en haar

Als in de wintermaanden de keelpijn weer eens op komt zetten vloeit de thee met honing hier rijkelijk. Bij Biocé zijn we gek op honing en het zit in veel van onze producten. Daarom kijken we in dit blog eens naar de voordelen van dit zoete goudgele wondermiddel voor jouw huid en haar.

Jammie, honing!

Natuurlijke honing is een van de meest veelzijdige producten met ontzettend veel voordelen. Dankzij de antibacteriële eigenschappen is honing een ware gezondheidsduizendpoot. Honing bevat een breed scala aan vitaminen, mineralen, aminozuren, enzymen en antioxidanten. Lekker om te eten of mee te koken, maar ook lekker om je lichaam mee te verzorgen.

Ultieme voeder en hydratant

Honing heeft van nature ultiem voedende eigenschappen, waardoor je huid en haar een heerlijke oppepper krijgen en optimaal gehydrateerd worden. (Dit is een van de redenen waarom onze producten vaak honing bevatten!) Honing is hét natuurlijke ingrediënt waar je op moet letten als je je droge huid wilt verzorgen.

Honing als haarmasker

De voedende en hydraterende eigenschappen van honing maken het ook tot een ideaal ingrediënt voor haarproducten. Naast de shampoos van Cosmo Naturel kun je je haar heerlijk verwennen met een zelfgemaakt haarmasker op basis van honing. Creëer een goed vloeibare mix van honing en (olijf)olie in de verhouding 1:2, meng dit goed en masseer je haar en hoofdhuid in. Laat het masker een kwartier in je haar en spoel het hierna onder de douche uit je haar. (Dan profiteert je huid er ook nog een beetje van!) Dit masker is overigens ook erg fijn voor je gezicht.

Honing als scrub

Wil je je huid verzorgen en tegelijkertijd een milde scrubbehandeling uitvoeren? Dan zijn honing, bruine suiker en limoensap de enige ingrediënten die jou van een superzachte huid afhouden. Creëer een stevige mix van honing en bruine suiker  in de verhouding 1:1 en voeg daar een halve hoeveelheid limoensap bij. Meng dit goed door elkaar en scrubben maar!

Honing als lippenbalsem

In de winter droog je je lippen alleen maar meer uit door er steeds over te likken. Het is een gewoonte van velen, maar het werkt écht averechts. Zoals hierboven al geschreven, is honing een ultiem voedend en hydraterend goedje. Overdag is deze honingbalsem wellicht minder geschikt, dus smeer je lippen voor het slapen in met een klein beetje honing en het kan de hele nacht haar werk doen. Naast de voedende eigenschappen werkt het ook nog eens herstellend en help je je gescheurde lippen genezen!

Hersteller van oneffenheden en wondjes

Honing bevat zoals gezegd veel vitaminen en mineralen en heeft een antibacteriële werking. Het is om die reden een natuurlijk wondermiddeltje bij het genezingsproces van wondjes en oneffenheden. Je kunt het zo gek niet bedenken: schaafwondjes, puistjes, meeëters, vlekkerige huid, brandwondjes, kloofjes, noem maar op.

Luxe badproduct

Cleopatra baadde vroeger al in een bad van honing om haar huid jong en soepel te houden. Wil jij ook baden in luxe, zoals Cleopatra? Dan is het enige wat je hoeft te doen 50 ml honing aan je badwater toe te voegen. De honing zorgt voor een heerlijk geurend badwater en vermindert het uitdrogende effect van het water. Wanneer je uit je bad stapt zul je een heerlijk zachte huid voelen.

Shop onze natuurlijke shampoos en doucheproducten met honing

Honing geeft je een vitamineboost!