Biocé behandelt de natuurlijke eigenschappen van rasul klei

Rasul klei (of rhassoul of ghassoul klei, maar ook wel rode klei) is een Marokkaans pareltje uit het Atlasgebergte. Het heeft enkele fantastische eigenschappen voor je huid en haar en pure rasul klei is zelfs – mits droog bewaard – onbeperkt houdbaar! In dit blog nemen we je mee op een virtuele reis langs de geheime kracht van rasul klei.

Wat is rasul klei?

Rasul klei is een rode lavaklei die al sinds de achtste eeuw wordt gewonnen in het Atlasgebergte in Marokko. Rasul klei heeft van nature diverse eigenschappen die goed zijn voor huid en haar en het wordt daarom van oudsher gebruikt voor lichaamsverzorging. Tegenwoordig wordt het veel gebruikt in spa’s en natuurlijke cosmetische producten.

Natuurlijke topper voor huid en haar

Rasul klei zet uit wanneer het in contact komt met water en het is een zeer milde klei met een hoog gehalte aan magnesium, ijzer, silicium en andere mineralen. De veelzijdigheid van rasul klei kun je opmaken uit de volgende geheime krachten:

  • - Het werkt desinfecterend
  • - Het verbetert de teint
  • Het vermindert oneffenheden en meeëters
  • Het verbetert de elasticiteit van de huid
  • Het is zeer voedend en hydraterend
  • Het is een milde ‘vervanger’ van zeep of shampoo
  • Het werkt zeer goed tegen roos

Rasul klei natuurlijk middel tegen roos

Rasul klei reinigt en voedt het haar intensief, maar heeft als extra eigenschap dat het zich aan overtollig vet, talg en vuil bindt en jeuk tegengaat, zonder de beschermlaag van je hoofdhuid aan te tasten. De anti-roos shampoos van Cosmo Naturel en C’BIO bevatten rasul klei als actieve stof tegen roos. Laat je verrassen door deze natuurlijke shampoos. Weg met kunstmatige toevoegingen om roos tegen te gaan. Gewoon puur natuur.

Laat rasul klei nooit hard worden op je hoofd of huid! Doordat rasul klei zich bindt aan talg, droogt het de hoofdhuid meer uit, waardoor het minder vet wordt. Wanneer je de klei lang op je huid laat zitten en alle talg en vuil is uit de huid onttrokken, zal de klei ook het vocht uit je huid gaan onttrekken, waardoor de huid sterk uitdroogt.

DIY met rasul klei

Rasul klei is eenvoudig om te toveren tot een diy beautyproduct. Je kunt op internet vele gezichtsmaskers, lichaamsmaskers, haarmaskers en scrubs vinden op basis van deze Marokkaanse rode klei. Zoek eens op Pinterest voor inspiratie.

Pas op! Gebruik geen metalen kommen of lepels bij het maken van je beautyproduct. Deze rode lavaklei is van nature negatief geladen en dit zorgt voor de grote effectiviteit. Wanneer je een metalen kom of lepel gebruikt verdwijnt deze lading en haal je eigenlijk een deel van de werking weg. Zonde natuurlijk.

Heb jij al eens iets met rasul klei geprobeerd? Wat vond je ervan?

C'BIO anti-roos shampoo. Rijk aan rasul klei