Biocé legt uit wat het belang is van goede hydratatie

Je lichaam bestaat voor een groot deel uit huid. Het is zelfs het grootste orgaan van het menselijk lichaam! Hoe kan het dat je huid soms droog en dof is? In dit blog kijken we naar het belang van goede hydratatie van de huid. Zo kun je ervoor zorgen dat je je huid in de allerbeste conditie kunt houden.

Voldoende vocht is belangrijk voor goede hydratatie

Goede hydratatie begint bij het drinken van voldoende water (ongeveer acht glazen per dag). Water is noodzakelijk voor de interne reiniging van het lichaam. De huid is als laatste orgaan aan de beurt, dus als je onvoldoende drinkt, krijgt de niet genoeg om zichzelf te reinigen. Dit uit zich in een droge, ‘gespannen’ huid. Ga je zonnen, sporten of heb je veel alcohol gedronken, drink dan gerust een paar glazen extra.

Ook voor hydratatie van buitenaf is de hoeveelheid vocht van belang. Hoe ouder je wordt, hoe minder elastisch de huid is én hoe minder de huid van binnenuit vocht opneemt. Om de huid goed in vorm te houden en de houd gedurende het verouderingsproces zo mooi en soepel mogelijk te houden, is het belangrijk de huid goed te hydrateren met geschikte, natuurlijke verzorgingsproducten.

Hydraterende doucheproducten

De natuurlijke shampoos en douchegels van Biocé, zorgen ervoor dat de huid en het haar gehydradeerd worden en de beschermende, olie-achtige laag op je huid goed wordt aangevuld. Door deze beschermlaag als het ware te herstellen, houdt de huid het vocht beter vast.

Geen uitdrogende producten

Bij goede hydratatie van de huid en het haar kun je genieten van een frisse uitstraling. Vermijd daarbij het gebruik van agressieve, uitdrogende producten. Zeep werkt echter uitdrogend en beschadigt de beschermlaag van de huid en het haar. Wil je je elke dag wassen en toch zeep gebruiken, gebruik dan een mild product dat speciaal geschikt is voor iedere dag.

Hoe verzorg jij de hydratatie van je huid? Wij zijn benieuwd naar jouw toptips!

Biocé : soothe your skin