Lisanne blogt voor Biocé over natuurlijke tips voor betere haargroei

Mijn lichaam is druk aan het ontzwangeren, dus ook mijn haar. Een bijkomend voordeel van zwanger zijn is dat je haar niet (of nauwelijks) uitvalt en je dus een prachtig volle bos krijgt. Helaas is dit maar tijdelijk en begint je haar na zo’n drie maanden na de zwangerschap als een malle uit te vallen. Ik haat al die kleine nesthaartjes die overal tussenuit piepen! Op de foto hieronder zie je mijn fantastisch mooie kuif! Het is ongeveer net zo lang als het haar van mijn dochter! Er is niets mee te beginnen: speldjes passen er niet, het piept zoals gezegd dwars door mijn haar heen en zélfs haarlak houdt het niet tegen. Tijd dus om het internet af te struinen naar natuurlijke tips om je haar beter te laten groeien... 

Lisanne blogt voor Biocé over natuurlijke tips voor betere haargroei 

Gebruik natuurlijke haarproducten en was je haar niet te vaak

Natuurlijke haarproducten zonder chemische toevoegingen zorgen voor de beste staat van je haar. Je haar wordt op een natuurlijke manier verzorgd en er zitten geen bestanddelen in die voor overgevoeligheid zorgen of je haar uitdunnen of beschadigen. Niet te vaak verven zorgt er ook voor dat je haar sterker is, maar het allerbelangrijkste: was je haar niet te vaak. Zelf ben ik daar best schuldig aan geweest. Vroeger waste ik mijn haar echt elke dag. Deed ik dat niet, dan was mijn haar binnen no-time vet. Ja, een heuse vicueuze cirkel. Sinds mijn zwangerschap én sinds mijn switch naar Cosmo Naturel werd dit een stuk beter en inmiddels kan ik zo twee dagen zonder wassen. (Dat is maar goed ook, want met kleine kindjes krijg je niet elke dag de kans om je haar te wassen haha)

 

Drink voldoende

Voldoende drinken en een goede hydratatie van binnenuit zorgt voor betere haargroei. Het is eigenlijk heel logisch, maar water is de belangrijkste energiebron voor de haarcellen en de hoofdhuid. Water zorgt ervoor dat de zenuwpunten in de haarwortels en de hoofdhuid actiever reageren, waardoor je haar dus beter groeit.

 

Zorg voor een satijnen kussensloop

Een satijnen kussensloop is niet alleen heerlijk zacht om op te slapen, het is ook nog eens beter voor je haar. Een katoenen kussensloop schuurt langs je haar wanneer je slaapt (tenslotte draait iedereen zich gemiddeld 40 keer per nacht om!) en zorgt ervoor dat je haar beschadigd raakt. Satijn is veel zachter en is liever voor je haar. Een heel losse knot bovenop je hoofd heb ik ook wel eens als tip voor ’s nachts gehoord, maar dat moet je fijn vinden.

 

Laat je haar aan de lucht drogen en borstel het niet als het nat is

Ik borstel zelf mijn haar echt nooit als het nat is en tijdens mijn speurtocht op internet vond ik ook dat borstelen van nat haar een van de manieren is waarop je haar ontzettend beschadigd kan raken. Andere tips voor langer haar waren om je haar aan de lucht te laten drogen en het dus niet te föhnen (want dat droogt je haar uit), maar ook om geen handdoek om je natte haar te binden. Ook dit beschadigt je haar ontzettend.

 

Gebruik de juiste elastiekjes

Vroeger was mijn haar altijd afgebroken aan de punten. Zo erg dat ik hele happen uit mijn haar had. Dit bleek te komen doordat ik vaak een vlecht draag en dan aan de onderzijde zo’n elastiekje met een stukje ijzer had zitten. Sinds ik die niet meer gebruik, is mijn haar veel mooier en breekt het minder af! Tegenwoordig zijn er legio badstof elastiekjes te krijgen, maar ook van de gekronkelde elastieken – ik vind ze altijd op een oud telefoonsnoer lijken – zijn heel goed voor je haar. De druk wordt dan meer verdeeld dan bij een gewoon elastiekje, waardoor je haar minder beschadigd raakt.

 

Vraag eens een hoofdhuidmassage

Een hoofdhuidmassage stimuleert de doorbloeding van de hoofdhuid, waardoor je haar sneller gaat groeien. Kijk je partner dus eens lief aan en vraag hem/haar of je er niet beeldig uit zou zien met een mooie, volle bos haar! Haha. Een goed alternatief is zo’n massageborstel voor je haar, mocht je het niet voor elkaar krijgen.

 

Eet proteïnerijk

Proteïnerijk eten is goed voor je haargroei. Proteïnen stimuleren namelijk haargroei van binnenuit en maakt je haar sterker. (Daarom is een eimasker ook zo goed voor sterk haar!) Op de site van Elle staat een hele lijst met voedsel dat goed is voor je haargroei. Van chiazaad tot Griekse yoghurt; er staat voor ieder wat wils tussen.

 

Ik ga eens proberen of ik mijn haar nu na mijn zwangerschap wat langer kan krijgen dan de standaardlengte. Al moet het wel mooi blijven natuurlijk! Heb jij nog tips voor me om mijn haar beter te laten groeien?

Lisanne